Snapchat добавя нови функции

Te имат за цел да ограничат тийнейджърите да общуват с непознати в приложението

Snapchat добавя нови функции | StandartNews.com

Snapchat добавя нови функции, които имат за цел да ограничат тийнейджърите да общуват с непознати в приложението. Промените идват след години, в които законодатели и  длъжностни лица поставиха под съмнение способността на Snap да запазитийнейджъри в безопасност.

Както при предишните актуализации, новите ограничения засягат предимно акаунтите на 13- до 17-годишни в приложението. Миналата година компанията стартира ограничаване видимостта на акаунтите на тийнейджъри в неговите препоръки за „Бързо добавяне“, за да се ограничи способността на непознати да намират млади хора в приложението. Сега компанията казва, че ще направи тийнейджърите още по-трудни за намиране при търсене и препоръки, като увеличи броя на общите приятели, които потребителите трябва да имат, за да се показват в търсенето и предложените акаунти.

И в случаите, когато тийнейджърите могат да се свържат с хора, с които нямат много общи приятели, Snap ще изведе на повърхността предупреждения, които насърчават потребителите да взаимодействат само с хора, които познават. Предупреждението ще бъде придружено от опция за блокиране или докладване на въпросния потребител.

Компанията също така въвежда нова система за предупреждения за акаунти, които споделят „съдържание, неподходящо за възрастта“ в публични части на приложението, като Stories и Spotlight. Заедно с това системата ще премахне публикации, които смята за неподходящи за възрастта, и ще наложи предупреждение за акаунта в нарушение. Потребителите, които натрупат твърде много нарушения за определен период от време, ще бъдат деактивирани за постоянно, според компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай