Служителите на Apple ще се върнат в офиса през септември под хибриден модел

Те ще идват във вторник, четвъртък и ден, определен от отделните екипи

Служителите на Apple ще се върнат в офиса през септември под хибриден модел | StandartNews.com

Oт Apple са изпратили мейл до своите служители, че ще се очаква да се върнат в офиса три дни в седмицата, започвайки от 5 септември.

Всички служители в Bay Area ще идват във вторник и четвъртък, в допълнение към трети ден всяка седмица, който се определя въз основа на отделните екипи. Служителите имат възможност да работят дистанционно два пъти седмично.

Новината бележи началото на много забавения хибриден работен модел на Apple, който беше обявен през юни 2021 г. Съобщението предизвика вълна от активизъм в компанията , тъй като служителите протестираха срещу връщането на работа. Тези протести замряха, тъй като Apple продължи да отлага хибридния модел на работа поради пандемията.

Изпълнителният директор Тим Кук и старшият вицепрезидент на софтуерното инженерство Крейг Федериги изпратиха мейл до персонала, в който се казва, че въвеждането на пилотен проект за хибридна работа е „чудесна възможност да се съберем, да се свържем отново с нашите екипи и да се срещнем лично с нови колеги. Това беше преход за много от нас, тъй като се ориентирахме в променящите се проценти на случаи в много части на света, така че благодарим ви за работата в екип и професионализма, докато продължаваме напред.“

Според тях тази рамка ще подобри способността да се работи гъвкаво, като същевременно се запази личното сътрудничество, което е толкова важно за културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай