Слушалките AirPods стават по-умни и сами ще решават какви звуци да пропускат до ухото

Моделът вече има адаптивно аудио и разпознаване на разговори

Слушалките AirPods стават по-умни и сами ще решават какви звуци да пропускат до ухото | StandartNews.com

На конференцията WWDC 2023 днес компанията обяви няколко нововъведения за слушалки AirPods, включително Adaptive Audio. То интелигентно комбинира шумопотискане и режим на прозрачност в зависимост от средата на потребителя, така че музиката винаги да звучи достатъчно силно.

Друга нова функция е Conversation Awareness (Осъзнаване на разговорите), която автоматично активира режима на прозрачност и намалява силата на звука на музиката, когато AirPods открият говор - точно както Sony и други марки слушалки. И накрая, Apple е подобрила потискането на фоновия шум в AirPods, така че събеседниците от другата страна на разговора да не чуват нежелани разсейващи звуци. Като демонстрация компанията показа маршируващ оркестър около човек, носещ второто поколение AirPods Pro на Apple - за събеседника какофонията на оркестъра едва се чуваше.

Apple вече се опита да подобри потискането на фоновия шум със своята функция Voice Isolation, която от началото на тази година разшири поддръжката си до обикновени телефонни разговори. Новата функция Adaptive Audio в AirPods ще се основава на опита на Apple и ще се опита да изведе гласовите разговори на следващото ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай