Сгъваемите телефони станаха новата страст на поколението Z и милениалите

Обновеният сгъваем телефон Nokia 2660 вече се предлага в ярко розово и зелено

Сгъваемите телефони станаха новата страст на поколението Z и милениалите | StandartNews.com

Обновеният сгъваем телефон Nokia 2660 вече се предлага в ярко розово и зелено

  • Търсенето на телефони с бутони се увеличава, тъй като поколението Z и милениалите предпочитат да ограничат времето, прекарано пред екрана
  • Хаштагът #bringbackfliphones в TikTok събира 49 милиона гледания 
  • 16 години след пускането на оригиналния сгъваем телефон Nokia 2660, той се завръща с обновен дизайн
  • Телефоните Nokia в първа колаборация с BelleBox – всеки ден през юни един късметлия печели кутия, пълна с козметика и...Nokia 2660 Flip в цвят Pop Pink

Любимият класически телефон с капаче Nokia 2660 Flip вече се предлага в Pop Pink и Lush Green - устройството е освежено с два нови ярки цвята, за да посрещне нарастващия интерес към сгъваемите телефони с бутони от страна на поколението Z и милениалите, които искат да ограничат времето пред екрана на смартфона в името на собственото си ментално благополучие. 

Производителят на телефоните Nokia, HMD Global, съобщава, че пазарният дял на сгъваемите телефони през 2022 г. се е удвоил спрямо 2021 г. и очаква по-нататъшен растеж през 2023 г., тъй като хората се откъсват от смартфоните си в полза на личния контакт. Тенденцията, произтичаща от САЩ и предизвикана от поколението Z и милениалите, предвижда ръст на пазара на функционални телефони с 5 % само в Северна Америка през следващите пет години въз основа на съществуващите опасения за общественото здраве.

Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на HMD Global: "Вярваме, че този интерес идва от необходимостта да се откъснем от непрекъснатия поток от публикации, известия и съобщения в социалните мрежи. Хората искат повече простота, повече време за уединение и размисъл, повече време за общуване лице в лице и разговори без прекъсвания. Сигурен съм, че всички имаме примери, в които красив момент от живота ни е бил развален от разсейване или известие на телефона. Именно затова представяме обновения Nokia 2660 Flip, с който можем да върнем на хората тези важни красиви моменти от живия живот."

Оригиналният Nokia 2660 Flip е представен през 2007 г., а първият телефон Nokia с капаче е пуснат на пазара през 1998 г. Цели 25 години по-късно потребителите се стремят да ограничат времето, прекарано пред екрана, както и да възстановят връзката помежду си, със себе си и със заобикалящата ги среда. 

Новите Nokia 2660 Flip Pop Pink и Lush Green имат красив и издръжлив дизайн, който ви дава удовлетворението да щракнете капачето на устройството, след като приключите със задачата си. Освен това имат задна камера за снимки в стил lo-fi Y2K, батерия, която издържа седмици, само SMS-и и повиквания и, разбира се, класическата игра Змия.

Розовият Nokia 2660 Flip вече е наличен в търговската мрежа у нас на препоръчителна цена 159,99 лв. в комплект със стойка за кола, а зеленият се очаква съвсем скоро – влезте в режим #FlipPhoneMode и започнете дигиталния си детокс сега! Можете да опитате късмета си и в съвместната игра на телефоните Nokia и лидера на пазара на абонаментни кутии с козметика в България - BelleBox, която празнува петия си рожден ден през юни с подаръци за последователите им в Instagram – всеки ден по един късметлия ще печели кутия с висококачествена козметика и телефон Nokia 2660 Flip в изкусителния цвят Pop Pink.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай