Samsung Galaxy S22 ще бъде представен и в метавселената

Голямото събитие Unpacked на Samsung ще се излъчва във Facebook, Twitch, TikTok, но ще се състои и във виртуалния свят

Samsung Galaxy S22 ще бъде представен и в метавселената | StandartNews.com

Тази седмица ще станем свидетели на официалната премиера на най-новия топ модел смартфон на Samsung. Galaxy S22 ще бъде представен на събитие, което ще се излъчва едновременно в редица социални мрежи. Това обаче е и една от първите подобни премиери, които ще се случат в най-обсъжданото виртуално пространство: Metaverse.

На 9 февруари в 17 часа българско време Samsung официално ще покаже своите умни джаджи с Android, а събитието ще се случи и във виртуална обстановка на своето местоположение в центъра на Ню Йорк, наречена 837X (физическият адрес е 837 Washington St.).

Samsung е изградил виртуалния магазин в Decentraland - 3D браузър за виртуален свят, който напомня на първообраза на всички метавселени - Second Life. Въпреки това Decentraland, който стартира през февруари 2020 г., е и площадка за криптовалути, където членовете могат да свържат своите крипто портфейли и да купуват парцели земя като NFT. Вероятно компанията Samsung е платила за своето пространство 837X с част от собствената си криптовалута Mana.

Регистрацията в Decentraland е бърза и можете да се присъедините лесно.  Трябва да използвате портфейла си с криптовалута за достъп до пълните функции - но можете да влезете и като гост. И в двата случая можете да създадете своя аватар, включително прически, дрехи и аксесоари. След това използвате клавиатурата и мишката, за да навигирате в 360-градусовата среда.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай