Четвъртък,

Руското дъщерно дружество на Google подава декларация за несъстоятелност

От: екип на Стандарт -
626
Руското дъщерно дружество на Google подава декларация за несъстоятелност
A
A
A

Руското дъщерно дружество на Alphabet (GOOGL.O) Google подаде декларация за несъстоятелност, съобщи Интерфакс, позовавайки се на съдебни документи онлайн.

Дъщерното дружество обяви планове за обявяване в несъстоятелност през май, след като властите запорираха банковата му сметка, което направи невъзможно плащането на служителите и доставчици.

„Изземването от страна на руските власти на банковата сметка на Google Русия направи невъзможно функционирането на нашия офис в Русия... Следователно Google Русия подаде молба за несъстоятелност“, каза говорител на компанията.

Русия ограничи достъпа до водещите социални мрежи на Twitter (TWTR.N) и Meta Platforms Inc (META.O) , Facebook и Instagram.

Google и неговата услуга за видео хостинг в YouTube, макар и под натиск, остават достъпни засега. Москва по-специално възразява срещу отношението на YouTube към руските медии, които тя блокира.

Но Антон Горелкин, заместник-ръководител на комисията на Държавната дума по информационна политика, каза, че американската компания все още не е изложена на риск от блокиране.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията