Роботизирани таксита блокираха улица в Сан Франциско

Очевидец публикува снимки на автомобилите, блокирали улицата, в социалните мрежи,

Роботизирани таксита блокираха улица в Сан Франциско | StandartNews.com

Няколко безпилотни таксита Cruise (собственост на General Motors) спряха по улиците на Сан Франциско, след като в града се изля пороен дъжд и паднаха няколко дървета. Компанията призна за инцидента и заяви, че бързо е изпратила служители на място, които да изтеглят превозните средства.

На 22 март следобед на кръстовище в Сан Франциско поради лошото време е паднало голямо дърво, което съботило електропроводите, захранващи тролейбусите, а малко по-късно бе съобщено за подобен инцидент на близко кръстовище. Градската пожарна пристигнала на мястото и оградила и двете места с предупредителна лента. Късно вечерта обаче се оказало, че системите за автономно управление на безпилотните таксита "Круиз" не са в състояние да реагират правилно на подобни препятствия: превозните средства се заплели в лентата и жиците, но след това все пак спрели. Зад тях по-късно през деня пристигнаха и други роботизирани таксита.

Един очевидец публикува снимки на автомобилите, блокирали улицата, в социалните мрежи, а официалният акаунт на Cruise отговори: "Поради щети, причинени от вчерашната буря, някои от нашите автомобили за кратко пристигнаха в райони с паднали дървета или електропроводи. Някои от тях можеха да продължат да се движат автономно, но там, където беше необходимо, незабавно изпратихме екипи, които да евакуират автомобилите." Роботизираните таксита, блокирали градските улици, не са превозвали пътници по време на инцидента, няма пострадали или материални щети в резултат на принудителното спиране, заяви говорител на Cruise пред CNBC.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай