Стартира програма на Apple за самостоятелен ремонт в Европа

Засега ще бъде за клиенти в Белгия, Франция, Германия, Италия, Полша, Испания, Швеция и Обединеното кралство

Стартира програма на Apple за самостоятелен ремонт в Европа | StandartNews.com

Програмата на Apple, която позволява на клиентите да ремонтират своите iPhone и MacBook, стартира в Европа. Компанията обяви, че оригинални части, инструменти и ръководства на Apple ще бъдат достъпни за клиенти в Белгия, Франция, Германия, Италия, Полша, Испания, Швеция и Обединеното кралство.

Резервните части се предлагат чрез магазина за ремонт на самообслужване на Apple. Както при стартирането на услугата в САЩ по-рано тази година, клиентите ще могат да наемат инструменти за извършване на ремонта, вместо да се налага да ги купуват директно, и да получават отстъпки, като изпращат заменените си части на Apple за обновяване или рециклиране.

Устройствата, които поддържат ремонти „Направи си сам“, включват сериите iPhone 12 и 13, iPhone SE от трето поколение, както и „преносими компютри Mac“. Чрез услугата има 200 отделни части и инструменти, с официални ръководства за ремонт, продавани на същата цена като тази на мрежата на компанията от оторизирани доставчици на ремонт.

Програмата за ремонт „Направи си сам“ на Apple стартира за първи път в САЩ през април, отбелязвайки огромна промяна за компания, която в миналото не беше склонна да позволява на клиентите да ремонтират своите устройства. Вместо това компанията ограничи наличността на оригинални части до оторизирани доставчици на услуги, преди да стартира програма, предназначена за независими сервизи през 2019 г.

Въпреки че ремонтите „направи си сам“ вече ще са възможни в няколко европейски държави, прессъобщението на Apple все още насочва хората към използване на професионална услуга, когато е възможно. Компанията отбелязва, че програмата е предназначена за „клиенти, които имат опит със сложността на ремонта на електронни устройства“ и добавя, че „посещението на професионален доставчик на ремонт със сертифицирани техници, които използват оригинални части на Apple, е най-безопасният и надежден начин да поправите телефон или лаптоп“.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай