Приложения за пазаруване на дрехи онлайн - предимства и недостатъци

Вижте кои са тънкостите при онлайн пазаруването

Приложения за пазаруване на дрехи онлайн - предимства и недостатъци | StandartNews.com

Забравете за така популярните посещения на българи до Одрин с цел масово и безогледно купуване на евтини стоки на едро и дребно. Множество международни фирми възприеха примера на AliExpress и приложиха успешния му бизнес модел в различните държави. 

Именно това е основната предпоставка новата мода сред дамите, появила се едва преди няколко години, изразяваща се в онлайн пазаруване на дрехи и бельо онлайн, да става все по-разпространена и предпочитана. Палта, обувки, рокли, дамски пижами, мъжки пижами, ризи, блузи - всички категории са абсолютно достъпни и могат да бъдат поръчвани. 

Кои приложения визираме освен вече споменатия AliExpress? Amazon Shopping, Wish, Shein, eBay, ASOS, Gilt, SportsDirect. Удачно е да се спомене, че и утвърдени брандове за дрехи като H&M, Terranova, Zara, Bershka и други все по-успешно развиват мобилни апликации и работещи онлайн магазини като https://bulbel.bg/ . Какви обаче са ползите и предизвикателствата пред пазаруването по подобен метод? 

Предимства на онлайн пазаруването през приложения

Достъп до по-широка гама от артикули

Ясно е, че приложенията, особено тези с международна доставка, дават значително по-голям асортимент от кройки, цветове, материи. По този начин можете да се сдобиете с интересна и оригинална находка, с която да направите впечатление на околните и да заявите по-категорично стила си.

Става бързо и лесно с доставка до адрес

Едно от важните предимства на онлайн пазаруването като цяло е оптимизацията на времето и физическото ни движение от магазин на магазин. Поръчката ни идва директно до посочен от нас адрес, без излишни формалности.

Възможност потребителят да се възползва от специализирани оферти, безплатна доставка над определена сума, ваучери, програми за лоялност и бонус точки

Важна част от разработването на приложенията и онлайн пазаруването е дигиталният маркетинг, изразяващ се в разнообразни промоции - както ценови, така и неценови. Те превръщат обикновения клиент в лоялен и го мотивират да повтори и потрети с покупката. 

Често пъти артикулите са по-евтини

Голямата причина за популярността на приложенията за дрехи се крие именно тук - значително по-ниската цена. Понякога става въпрос за двойна и тройна разлика, която не влияе толкова пряко на качеството.

Гъвкави условия за връщане и замяна

Всеки може да направи недобра преценка и да се озове с артикул, който не му става или не му стои добре. Онлайн магазините обикновено приемат безпроблемно връщането, замяната или дори възстановяват парите, ако има проблем със самата доставка.

Недостатъци на онлайн пазаруването през приложения 

Известна доза несигурност в характеристиките на продукта

Както споменахме, ние не виждаме съвсем какво купуваме като онлайн потребители. В това се крие и най-сериозният риск: да има тотално разминаване между описаните спецификации и реалността, което ни оставя доста разочаровани.

Плащане предварително

За повечето обикновени хора да платиш предварително стока, която не си видял или получил, се счита за сериозен минус. И само тази дребна особеност е в състояние да ги откаже от подобни начинания. 

Затруднена международна обстановка и забавяне на доставките, ако се поръчва интернационално 

Напрегнати международни отношения и високата цена на горивото оказаха негативен ефект върху глобалните транспорт и логистика. Множество пратки закъсняват, губят се или трябва да се заплащат допълнително, дори и доскоро да са били безплатни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай