Приложението Zoom пуска нова функция

Вече може да заменяме лицето си с аватар - животно

Приложението Zoom пуска нова функция | StandartNews.com

Zoom ще позволи на потребителите да се появят на следващата си среща като заек, лисица, куче или друг вид животно, използвайки новата функция за аватарите, която ги заменя с виртуален герой, който копира израженията ви, в стил Memoji . Компанията казва, че тази функция, която е включена в актуализацията на Zoom 5.10, ще позволи на общуващите да стават животно само при стартиране, а нови опции за аватар ще бъдат добавени в бъдеще.

Zoom вижда тази функция като полезна за много различни сценарии – в съобщението си за пресата се споменава, че показването с включен филтър за аватар може да „донесе малко забавление на срещите ви за изграждане на екип“ или да помогне на педиатрите да изглеждат по-малко плашещи за малките деца. Има и идеята, че може да помогне за облекчаване на умората от Zoom. Едно проучване показва, че постоянното гледане на себе си и стремежът да сме представителни и да реагираме по подходящ начин, е част от това, което прави видео разговорите през целия ден толкова изморителни.

Аватарите ще се включват, щраквайки върху бутона ^ до бутона Старт/Спри видео, след което да върху Избор на видео филтър. След това се избира животното, което потребителят иска да се появи от раздела Аватарите —може дори да се реши дали аватарът ще носи качулка или тениска. Можете също така по избор да се избере винаги да се прилага филтъра, когато се влезе в среща — ако желаете.

Приложението за видеоконферентна връзка вече има различни филтри и ефекти, подобни на Snapchat, които можете да се използват, за промяна на външния вид – вече можете да се добавят уши на зайче или мустаци към лицето или да използвате приложението за камера на Snap, за да си придадете анимационен вид. Zoom казва, че няма да „съхранява никакви данни относно лицето или чертите на лицето“, ако се използват аватарите.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай