Неделя,

Представители на Google и водещи наши университети обсъдиха възможностите на Google Workspace

От: Екип на Стандарт -
107
Представители на Google и водещи наши университети обсъдиха възможностите на Google Workspace
A
A
A

Проведе се първата официална работна среща между представители на Google и българските висши учебни заведения, организирана от Център за творческо обучение – единствен партньор на Google Cloud със специализация “Образование” в България.

Официална покана за срещата получиха всички университети и колежи в България, като в разговора на 27 април се включиха 77 представители на 25 висши учебни заведения от цялата страна. Целта на срещата беше екипът на Google Workspace да представи възможностите за сътрудничество с българското висше образование и да се представят добри практики от организациите, които вече са внедрили технологии на Google.

Проф. д.ик.н. Димитър Канев – заместник-ректор на ВСУ „Черноризец Храбър“, проф. д-р Мирослав Карабалиев, дб – зам.-ректор по научна и международна дейност Тракийски университет Стара Загора и Стилян Минчев – УИЦ Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” представиха свои върхови постижения при използването на платформата Google Workspace за образованието. И в трите университета платформата е основно средство за комуникация. Те показаха и собствени разработки на процедури и автоматизации на процеси в облака, благодарение на които си спестяват време и огромни усилия в обработка на аналогова информация.

“Тази среща беше изключително ценна за нас, защото видяхме как, на практика, се използва нашата технология. Впечатлена съм от това, което представителите на трите университета представиха и вярвам, че то може да бъде приложено в целия свят” – сподели Александра Станева, специалист „Продажби” за Google Workspace в публичния сектор за Европа, Близкия Изток и Африка.

От страна на Google в срещата присъстваха още Фрида Рьосел – ръководител на Google Cloud за публичния сектор в Скандинавия, Централна и Източна Европа и Петр Дупак – ръководител на Google Cloud за индустрията в Централна и Източна Европа.

Център за творческо обучение беше представен от управителя д-р Александър Ангелов, а специално участие в събитието имаше и проф. д-р Галин Цоков от Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички