Сряда,

„Предпазващи от 5G” аксесоари се оказаха радиоактивни

От: Кристиан Антонов -
168
„Предпазващи от 5G” аксесоари се оказаха радиоактивни
A
A
A

Страхът на редица хора от 5G стана все по-често срещан през последните годидни. Най-доверчивите и уплашени от технологията хора все по-често се доверяват на „решения“, които претендират, че ги предпазват от 5G излъчването.

В мрежата вече има множество шарлатани, предлагащи различни артикули, които уж трябва да помогнат на хората да се опазят от предполагаемото вредно въздействие на новото поколение мобилни мрежи.  За създаването им те използват метали и продукти от разнообразно естество, без да е много ясен произходът им.

В Нидерландия местни експерти по ядрена безопасност и радиационна защита установиха, че някои от предлаганите продукти в тази категория на пазара не само не помагат, а са дори много вредни. Според агенцията, абсолютно всички изследвани аксесоари за защита от 5G мобилни мрежи имат слабо излъчване, което при по-продължително въздействие може да окаже негативен ефект върху здравето.

Производителите на предпазващите от 5G аксесоари са в голямо нарушение, тъй като законодателство забранява предлагането на пазара на каквито и да било предмети включващи радиационни материали.  Йонизиращото излъчване може да повреди тъканите и ДНК и най-малкото да предизвика зачервяване на кожата. Изследваните продукти имат ниско ниво на радиация, но всеки, който носи подобно устройство в продължителен период от време би получил радиационно облъчване далеч извън приетите норми.

А тук ще намерите още любопитни технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com