Правят виртуална обиколка на Айфеловата кула

Правят виртуална обиколка на Айфеловата кула | StandartNews.com

Париж. Феновете на Париж вече могат да посетят символа на града, Айфеловата кула, без да чакат по опашки и удобно разположили се на дивана вкъщи. Компанията, отговорна за Айфеловата кула, и американският интернет гигант Гугъл представиха вчера във френската столица своя проект за виртуална обиколка на монумента, който позволява на всеки желаещ да разгледа кулата от интернет.

Услугата дава възможността на потребителите да се насладят на внушителния 360-градусов изглед от най-високата точка на знаковата за града забележителност, извисяваща се на 324 метра. За снимките с висока резолюция е използвана същата техника, с която Гугъл заснема улиците по света по проекта Стрийтвю. 

При виртуалната обиколка посетителите могат да разгледат и архивен материал и да се потопят в историята на този шедьовър на инженерното строителство. На разположение са снимки, строителни планове и гравюри, както от времето на изграждането, така и непосредствено след откриването на кулата.

Всяка година Айфеловата кула привлича близо 7 милиона посетители, а именно внушителната бройка вдъхновява за развиването и на виртуалния проект.

Линк към Виртуалната обиколка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай