Потребителите Binance са изтеглили биткойни на стойност 1,35 млрд. долара след срива на FTX

През същия период потребителите на Binance са изтеглили 125 026 токена Ethereum на стойност 155 млн. долара и 1,14 млрд. долара в други крипто валути

Потребителите Binance са изтеглили биткойни на стойност 1,35 млрд. долара след срива на FTX | StandartNews.com

Най-голямата борса за криптовалути в света Binance отбеляза рекорден брой тегления на биткойни, етериум и други на фона на срива на конкурентната платформа FTX. Според CryptoQuant през последните шест дни потребителите на Binance са изтеглили 81 712 биткойна на стойност около 1,35 млрд. долара.

През същия период потребителите на Binance са изтеглили 125 026 токена Ethereum на стойност 155 млн. долара и 1,14 млрд. долара в други крипто валути. На този фон главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао направи изявление, в което обеща да създаде фонд за възстановяване на криптовалутната индустрия. В очакване на инициативата инвеститорите повишиха стойността на биткойна и някои други криптовалути. Към момента на писане на статията биткойнът се търгуваше за около 16 797 долара за биткойн, а етериумът - за 1243 долара за монета (според платформата CoinDesk).

Източникът отбелязва, че тегленията от борсите за криптовалути са проблем за индустрията. По данни на Coinglass през последните няколко дни потребителите на криптоборси са изтеглили общо около 200 000 биткойна. В резултат на това броят на съхраняваните на борсите биткойни спадна до 1,88 милиона токена. В допълнение към Binance, Coinbase, Gemini и Kraken отбелязаха значителен спад в притежанията на биткойни.

Тази тенденция се дължи на фалита на FTX, една от най-големите борси за криптовалути, която преди няколко дни започна процедура по несъстоятелност. В рамките на няколко дни балансът на FTX се свива от 20 000 биткойна до един.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай