Потребители се опитват да превърнат култовите Beanie Babies в NFT

Манията по плюшените играчки е актуална и до днес

Потребители се опитват да превърнат култовите Beanie Babies в NFT | StandartNews.com

Спомняте ли си масовата мания по Beanie Babies от 90-те, когато хората смятаха, че техните плюшени животни ще повишат стойността си и ще ги направят милионери? Е, явно колекционерите още ценят високо малките животни, но сега някои се надяват да ги превърнат в NFT.

Припомняме, че NFT (Non-Fungible Token) е концепция, базирана на блокчейн технологията, която позволява даден дигитален актив да бъде определен като уникален. Това може да бъде всякакво цифровизирано съдържание или информация.

„Има много паралели между това, което се случва с NFT сега и Beanie манията през 90-те години на миналия век“. Това коментира пред Vox колекционерът Артър Сушко, който се опитва да създаде Beanie Babies NFT.

Той е в процес на основаване на компания, която ще позволи на хората да купуват правата на собственост върху физически Beanie Babies под формата на NFT. „Това е сливане на моите детски мечти и модерните страсти, които се събират в едно“, посочва още мъжът.

Интересът към Beanie Babies може да е все още жив, но е само сянка на това, което беше някога. Дори сега някои плюшени играчки, които преди са се продавали на дребно за 5 щ. долара, към днешна дата се купуват за над 1000 щ. долара, според Vox.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай