Porsche ще увеличи дела на електрическите си превозни средства

80 процента от моделите на компанията ще са с електрическо задвижване до 2030 година

Porsche ще увеличи дела на електрическите си превозни средства | StandartNews.com

Марката Porsche от много години е финансовият двигател на цялата Volkswagen Group и тази година предстои частично публично предлагане. Компанията се опитва да навлезе в светлото електрическо бъдеще по-бързо от своите конкуренти, като очаква до края на десетилетието да предлага до 80 процента от новите автомобили изключително в електрически версии.

Както появснява Ройтерс, новата цел се различава от предишната с подобни цифрови стойности само по това, че преди Porsche включваше в тези 80% не само електрически автомобили, но и хибриди. Последните вече са изключени от техния план, а четири от петте автомобила Porsche, продавани на първичния пазар, ще трябва да се задвижват изключително от електрически двигатели до края на десетилетието. Особено като се има предвид, че това е само минимална цел, която всъщност може да бъде надхвърлена до 2030 г.

В дългосрочен план Porsche очаква да поддържа марж на печалбата от поне 15%. Компанията възнамерява да достигне капитализация до 90 милиарда евро при предстоящото си публично предлагане. Концернът Volkswagen очаква до 2030 г. делът на електрическите автомобили да достигне 50 процента. След още десет години делът на новите автомобили с нулев въглероден отпечатък на основните пазари ще бъде близо 100%, а до 2050 г. всички дейности на Volkswagen ще трябва да постигнат въглеродна неутралност.

Трябва да се добави, че в световен мащаб Volkswagen вече е най-бързо развиващият се производител на електрически автомобили, който в края на тази година ще може да се конкурира с Tesla по отношение на обема на продажбите. За разлика от американския си конкурент, германският гигант предлага на клиентите си доста широка гама от модели с електрическо задвижване. Най-новата платформа MEB позволи на Volkswagen да произведе 300 000 електрически автомобила в гама от десет модела на пет марки в края на миналата година. Компанията не само ще увеличи бързо производството на собствените си електромобили, но и ще помогне на партньори като Ford Motor.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай