Porsche и VW ще получат системи за автопилот, задвижвани от технологията на Mobileye

VW Commercial Vehicles, подкрепена от Mobileye, има за цел да предостави на своите електрически автомобили ID. Buzz със система за автопилот от ниво 4

Porsche и VW ще получат системи за автопилот, задвижвани от технологията на Mobileye | StandartNews.com

Porsche ще добави системи за подпомагане на водача и автономна навигация в своите автомобили, базирани на решението Mobileye SuperVision, пише Reuters. Подобно решение е взето и в подразделението за лекотоварни автомобили на Volkswagen - Argo AI, което беше негов партньор в тази област, фалира миналата година.

VW Commercial Vehicles, подкрепена от Mobileye, има за цел да предостави на своите електрически автомобили ID. Buzz със система за автопилот от ниво 4 - което означава напълно автономен автомобил, оборудван и с инструменти за ръчно управление. Плановете на Porsche са по-скромни: засега това е системата за подпомагане на водача SuperVision. Това означава, че на някои пътища водачите ще могат да свалят ръцете си от волана, което ще позволи на автомобила да следва зададен маршрут, да сменя самостоятелно лентите и да изпреварва по-бавни превозни средства.

Израелската компания Mobileye, която стана публична миналата година, вече работи с подразделението Cariad на Volkswagen, което е специализирано в разработването на софтуер. В ръководството на звеното е извършена реорганизация и автомобилният производител е решил да разшири партньорските проекти - след няколко години на различни забавяния и преразходи вече не е възможно да се разчита само на собствени усилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай