Парижани ще гласуват дали да забранят споделените е-скутери

Кметът на града не иска да взима позиция, затова предлага допитване

Парижани ще гласуват дали да забранят споделените е-скутери | StandartNews.com

Парижани ще могат да гласуват дали искат да забранят споделените електрически скутери или не. Dott, Lime и Tier, трите компании за скутери, работещи в момента в града са с лиценз до 23 март 2023 г.

Според кмета на Париж няма проблем ако гражданите искат да пътуват със собствени тротинетки, но проблемът е със споделените, които не са щадящи околната среда.

Допитването до парижани ще се проведе в неделя, 2 април,.

В момента всеки оператор разполага с автопарк от 5000 електрически скутера. Въпреки че гласуването ще се проведе няколко дни след изтичането на лиценза, компаниите за скутери все пак ще могат да поддържат услугите си активни и след 23 март. Лицензите ще бъдат удължени, докато има известна яснота.

Градският съвет е разделен относно електрическите скутери, а кметът не иска да взима позиция, затова предлага допитването. Кампанията е в ход, а компаниите-наематели показаха проучване, според което 40% от хората, живеещи в Париж, са доволни от споделените скутери.

Лайм, Дот и Тиър изпратиха коментар, според който, благодарение на споделения транспорт са спестени 700 тона емисии на CO2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай