Новият изследователски център на Samsung в Япония ще се фокусира нови технологии за компоненти

Япония заема водеща позиция на световния пазар за специализирано оборудване за производство на литографски изделия

Новият изследователски център на Samsung в Япония ще се фокусира нови технологии за компоненти | StandartNews.com

Затоплянето на отношенията между Япония и Южна Корея се изразява не само в зачестилите срещи между лидерите на тези страни, но и в разширяването на сътрудничеството в техническата област. Според Nikkei Asian Review най-големият производител на памет в света, Samsung Electronics, ще открие нов изследователски център в Япония до 2025 година.

Samsung вече има изследователско звено в Япония, но новият център, макар и разположен в съседство в Йокохама, ще бъде структурно независим. За проекта ще бъдат похарчени около 222 млн. долара, но японското правителство очаква да субсидира около 74 млн. долара от японското правителство, за да компенсира до една трета от разходите. В новото изследователско съоръжение на Samsung в Япония ще бъде разположена производствена линия за създаване на прототипи на продукти, използващи нови технологии.

Тъй като Япония заема водеща позиция на световния пазар за специализирано оборудване за производство на литографски изделия, присъствието на специализирано изследователско съоръжение на Samsung на острова би трябвало да спомогне за по-бързото внедряване на новите технологии. Заслужава да се отбележи, че специалното звено на Samsung ще се фокусира върху технологиите за сглобяване на чипове, а не върху производството им като такива. В среда, в която увеличаването на плътността на транзисторите за единица площ на чипа става все по-трудно, технологията за полагане на чип върху подложка е също толкова важна. Очаква се в новия изследователски център на Samsung да работят няколкостотин специалисти. Конкурентът TSMC също има малък изследователски център в Япония, североизточно от столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай