Новият iCloud на Windows започна да разваля видеоклипове и да показва чужди снимки

Собствениците на iPhone 13 Pro и iPhone 14 Pro се оплакват, че видеоклиповете, записани на телефона, спират да се възпроизвеждат след синхронизиране с iCloud за Windows и показват черен екран

Новият iCloud на Windows започна да разваля видеоклипове и да показва чужди снимки | StandartNews.com

Наскоро Microsoft започна да разпространява сред потребителите на Windows 10 и 11 актуализирана версия на приложението Photos, която поддържа интеграция с облачното хранилище iCloud на Apple. Потребителите обаче започнаха да се оплакват от непредсказуемото поведение на системата: синхронизираните видеоклипове не се възпроизвеждат, а показват черен екран или понякога са запълнени със снимки на непознати.

Преди две седмици Microsoft започна да разпространява актуализирана версия на приложението Photos, която получи нов формат за разглеждане на галерии и интеграция с облачната услуга iCloud. Софтуерният гигант работи с Apple по актуализацията, като планира евентуално да добави приложенията Apple Music и Apple TV в Windows. Въпреки това започнаха да се появяват оплаквания за проблеми при интегрирането на iCloud във фотогалерията.

Собствениците на iPhone 13 Pro и iPhone 14 Pro се оплакват, че видеоклиповете, записани на телефона, спират да се възпроизвеждат след синхронизиране с iCloud за Windows и показват черен екран. В някои случаи видеоклиповете показват снимки от неизвестни източници, вероятно от други акаунти в iCloud: хората са видели семейни снимки, снимки на деца, кадри от футболни мачове и други снимки, които често се появяват в семейните албуми.

Деинсталирането на приложението в Windows не решава проблема - вероятно той се появява от страна на сървъра. Грешката се появява на машини с Windows 10 и 11 и може да засегне устройства със специфични настройки за HDR и HEVC. Някои потребители съобщават, че вече са предупредили Apple за грешката, но все още няма коментар нито от Apple, нито от Microsoft.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай