Нова функция в Инстаграм ще помага за издирването на деца

Amber Alert сигналите ще започнат да се разпространяват в Инстаграм днес

Нова функция в Инстаграм ще помага за издирването на деца | StandartNews.com

Компанията "Мета" (Meta) обяви днес, че въвежда Amber Alert (червена тревога) в Инстаграм (Instagram) за първи път, за да помогне за намирането на изчезнали деца по цял свят.

Функцията ще е налична и за България и е разработена в партньорство с организации като Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в САЩ (NCMEC), Международния център за изчезнали и експлоатирани деца, Национална агенция срещу престъпността в Обединеното кралство, Генералната прокуратура в Мексико, австралийската Федерална полиция и други. Тя бе стартирана първо през 2015 г. от "Мета" във Фейсбук. От тогава сигналите, подадени чрез Amber Alert в тази социална мрежа, са помогнали за успешното откриване на стотици изчезнали деца в САЩ и по света.

Известията за изчезнали деца, които могат да се подават в Инстаграм, ще включват важни подробности за детето като снимка, описание, местоположение на изчезването и всяка друга налична информация, която може да бъде предоставена. Хората ще имат възможност да споделят сигнала с приятели, за да се разпространи допълнително информацията.

Amber Alert сигналите ще започнат да се разпространяват в Инстаграм днес и в рамките на следващите няколко седмици ще станат напълно достъпни в 25 държави, включително и в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай