Nokia преработи логото си, за да се дистанцира от досегашния си имидж

Днес компанията се фокусира върху мобилни и облачни мрежови технологии

Nokia преработи логото си, за да се дистанцира от досегашния си имидж | StandartNews.com

Nokia преработи логото си за първи път от десетилетия, за да се дистанцира от публичния си имидж на телефонна компания.

Новото лого включва пет различни форми, обединени, за да изписват NOKIA. Шрифтът е по-елегантен и класическият нюанс на синьото, свързан с марката, заменен е с различни цветове в зависимост от разположението.

„Изградихме върху наследството на предишното лого, но го направихме да се уеща по-съвременно и дигитално, за да отразява настоящата ни идентичност“, написа изпълнителният директор Пека Лундмарк. 

Един най-големият доставчик на мобилни телефони и синоним на ерата на флип телефоните в миналото, Nokia по-късно се бореше да се конкурира с Apple, Samsung и други на пазара на смартфони. Nokia продаде бизнеса си с мобилни телефони на Microsoft през 2014 г. в катастрофална сделка, която доведе до огромни загуби. 

Оттогава компанията се бори да се откаже от репутацията си на телефонна компания, докато се фокусира върху мобилни и облачни мрежови технологии. Сега Nokia прави голяма част от приходите си от продажби между фирми, като планира да разшири присъствието си на корпоративния пазар.

„За да сигнализираме тази амбиция, ние обновяваме нашата марка, за да отразява кои сме днес – B2B лидер в технологичните иновации“, каза Лундмарк. „Това е Nokia, но не както светът ни е виждал преди.“

Промените бяха обявени преди Световния мобилен конгрес в Барселона, който започна в понеделник. Лундмарк, който се присъедини към компанията през 2020 г., ще изнесе основна реч във вторник, за да сподели „развитие, което ще промени начина, по който гледате на Nokia завинаги“, според уебсайта на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай