Сряда,

Nearby Share в Android ще позволява прехвърляте на файлове към други устройства без предварително одобрение

От: Кристиан Антонов -
Nearby Share в Android ще позволява прехвърляте на файлове към други устройства без предварително одобрение
A
A
A

Отговорът на AirDrop в Apple устройствата е функцията Nearby Share на Android, която позволява на потребителите на смартфони с Android и устройства с Chrome OS бързо да споделят файлове с други съвместими джаджи. На път е тя да получи важно допълнение.

Вече няма да е необходимо разрешението на устройството на получателя, за да прехвърляте файлове.

Функцията използва Bluetooth и Wi-Fi връзки за прехвърляне на файлове към близки устройства с Android и Chrome OS и ви позволява да изпращате снимки, видеоклипове и други типове файлове. Засега прехвърлянето на данни изисква одобрение от страна на получаващото устройство, но в близко бъдеще това няма да е необходимо.

Получаването на одобрение по време на предаването е свързано със сигурността - в противен случай нападателят би могъл да предава злонамерени файлове без прякото участие на потребителя. От друга страна, това е изключително неудобно за потребителя, когато материалите трябва да се прехвърлят често от едно устройство на друго. Точно за такива ситуации е предназначена бъдеща актуализация.

По-специално, ще бъде възможно да изпращате съдържание без потвърждение на устройства, които използват същия акаунт в Google. В момента новата услуга все още не е достъпна за широк кръг потребители. Информацията за така наречения Self Share се появи за първи път още през януари. През март бяха обявени и други нови варианти на функцията, включително например възможността за споделяне на данни с няколко устройства едновременно.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички