Nearby Share в Android ще позволява прехвърляте на файлове към други устройства без предварително одобрение

В момента новата услуга все още не е достъпна за широк кръг потребители

Nearby Share в Android ще позволява прехвърляте на файлове към други устройства без предварително одобрение | StandartNews.com

Отговорът на AirDrop в Apple устройствата е функцията Nearby Share на Android, която позволява на потребителите на смартфони с Android и устройства с Chrome OS бързо да споделят файлове с други съвместими джаджи. На път е тя да получи важно допълнение.

Вече няма да е необходимо разрешението на устройството на получателя, за да прехвърляте файлове.

Функцията използва Bluetooth и Wi-Fi връзки за прехвърляне на файлове към близки устройства с Android и Chrome OS и ви позволява да изпращате снимки, видеоклипове и други типове файлове. Засега прехвърлянето на данни изисква одобрение от страна на получаващото устройство, но в близко бъдеще това няма да е необходимо.

Получаването на одобрение по време на предаването е свързано със сигурността - в противен случай нападателят би могъл да предава злонамерени файлове без прякото участие на потребителя. От друга страна, това е изключително неудобно за потребителя, когато материалите трябва да се прехвърлят често от едно устройство на друго. Точно за такива ситуации е предназначена бъдеща актуализация.

По-специално, ще бъде възможно да изпращате съдържание без потвърждение на устройства, които използват същия акаунт в Google. В момента новата услуга все още не е достъпна за широк кръг потребители. Информацията за така наречения Self Share се появи за първи път още през януари. През март бяха обявени и други нови варианти на функцията, включително например възможността за споделяне на данни с няколко устройства едновременно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай