Най-голямата рекламна агенция в света залага изцяло на AI

Рекламните кампании могат бързо да се адаптират за различни държави или градове, да бъдат персонализирани за различни цифрови канали

Най-голямата рекламна агенция в света залага изцяло на AI | StandartNews.com

WPP, най-голямата рекламна агенция в света, се обедини с производителя на чипове Nvidia, за да създаде реклами, използвайки генеративен изкуствен интелект.

„Генеративният AI променя света на маркетинга с невероятна скорост. Тази нова технология ще трансформира начина, по който брандовете създават съдържание за комерсиална употреба“, каза главният изпълнителен директор на WPP Марк Рийд в изявление.

Платформата ще позволи на творческите екипи на WPP да интегрират съдържание от организации като Adobe и Getty Images с генериращ AI, за да произвеждат рекламни кампании „по-ефективно и в мащаб“. Това би позволило на компаниите да направят големи обеми рекламно съдържание, като изображения или видеоклипове, „по-персонализирано и поглъщащо“, добавят от компанията.

Новият задвижван от AI двигател за съдържание означава, че една и съща кола може да бъде поставена на улица в Лондон или на снимка в Рио де Жанейро, за да се насочи към бразилския пазар – всичко това без необходимост от скъпоструващо производство на място.

Точно както рекламните кампании могат бързо да се адаптират за различни държави или градове, те също могат да бъдат персонализирани за различни цифрови канали, като Facebook или TikTok, и техните потребители.

"Можете да създавате много фино настроени кампании, които да резонират с аудитория... От друга страна, можете да измислите въображаеми сценарии, които никога не са съществували в реалния живот“, каза Грег Естес, вицепрезидент на програмите за разработчици в Nvidia, каза пред CNN.

Платформата е най-новият пример за това как AI се внедрява бързо от големи компании, за да подобри производителността и да достави нови продукти на клиентите. Мнозина в рекламната и медийната индустрия са загрижени за заплахите за работните си места поради начина, по който AI е в състояние да събира информация и да създава визуално съдържание, неразличимо от фотографското.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай