Сряда,

НАТО забрани на служителите си TikTok

От: екип на Стандарт -
503
НАТО забрани на служителите си TikTok
A
A
A

НАТО официално забрани на служителите си да изтеглят приложението за социални медии TikTok на предоставени от НАТО устройства, позовавайки се на опасения за сигурността, според двама служители на НАТО, запознати с въпроса.

„Киберсигурността е основен приоритет за НАТО и има строги изисквания за разрешение на приложенията за официална бизнес употреба. TikTok не е достъпен на устройства на НАТО“, каза високопоставен служител на НАТО пред CNN.

НАТО е последният правителствен орган, който забранява приложението поради опасения, че китайското правителство може да има достъп до данните на потребителите на TikTok чрез своята китайска компания майка Bytedance. САЩ, Обединеното кралство, Норвегия, Европейският парламент и други нации вече забраниха приложението от устройства, издадени от правителството.

Изпълнителният директор на TikTok Shou Chew подчерта пред американски законодатели по-рано този месец, че компанията е напълно независима от Пекин и каза, че „не е видял доказателства, че китайското правителство има достъп до тези данни; те никога не са ни питали, ние не сме го предоставяли.”

Той добави, че TikTok премества данните си в САЩ, за да бъдат съхранявани на територията на САЩ от американската компания Oracle.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com