Мъск връща забранени акаунти

Новата политика на милиардера обърка рекламодателите

Мъск връща забранени акаунти | StandartNews.com

Илън Мъск заяви, че ще започне да възстановява повечето забранени преди това акаунти в Twitter от следващата седмица, за да отмени политиката на социалната медийна платформа за постоянно спиране на потребители, които многократно нарушават нейните правила.

„Хората се изказаха“, написа Мъск в Туитър в четвъртък. „Амнистията започва следващата седмица. Vox Populi, Vox Dei.“

Съобщението идва, след като в сряда Мъск анкетира последователите си дали да предложи „обща амнистия на спрени акаунти, при условие че не са нарушили закона или не са участвали в груб спам“.

Анкетата завърши със 72,4% гласуване в подкрепа на предложението и 27,6% гласуване против. Анкетата събра повече от 3 милиона гласа в Twitter.

Не е ясно как Мъск и неговият екип в Twitter ще сортират кои акаунти са били забранени за незаконно или спам съдържание спрямо други нарушения, нито колко общо акаунта ще бъдат възстановени.

Мъск обяви миналата седмица, че ще възстанови акаунта на Доналд Тръмп , след като друга анкета, публикувана от него в платформата, завърши леко в полза на връщането на бившия президент, който беше забранен след атаката на Капитолия на 6 януари 2021 г. Мъск също така възстанови акаунтите на няколко други спорни, преди това забранени или спряни потребители. 

„Новата политика на Twitter е свобода на словото, а не свобода на достъп“, писа Мъск в туит миналата седмица, повтаряйки подход, който е нещо като индустриален стандарт. „Отрицателните/насаждащи омраза туитове ще бъдат максимално намалени и демонетизирани, така че няма реклами или други приходи за Twitter.“

Решението да се възстановят безброй забранени преди това акаунти може допълнително да отчужди рекламодателите на Twitter, много от които са избягали от платформата след като Мъск пое управлението, и от страх, че техните реклами могат да се окажат заедно с нежелателно съдържание. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай