Мъск планира криптирани съобщения в Twitter

Бъдещето на платформата изглежда все по-несигурно

Мъск планира криптирани съобщения в Twitter | StandartNews.com

Twitter добавя криптирани съобщения към платформата си, а скоро ще има възможност хората да се обаждат и да провеждат видеоразговори с всеки, навсякъде по света, без да се налага да дава номера си. я, съобщи главният изпълнителен директор Илон Мъск в Twitter.

Бъдещето на платформата изглежда все по-несигурно, тъй като приходите от реклама намаляват, а конкуренцията от страна на съперници като Mastodon и BlueSky, разработени от съоснователя на Twitter и бивш главен изпълнителен директор Джак Дорси, се увеличава.

Добавянето на разговори и криптирани съобщения може да позволи на Twitter да се конкурира с Meta на Марк Зукърбърг, която притежава Facebook Messenger и WhatsApp.

Милиарди хора по света използват тези платформи, за да общуват ежедневно със семейството и приятелите си, включително в групи. Междувременно Twitter съобщи за 238 млн. монетизируеми дневни потребители през юли миналата година.

Откакто пое компанията в частни ръце през октомври, Мъск обърна Twitter с главата надолу. Редица потребители, известни личности и медийни организации заявиха, че планират да напуснат платформата заради последните промени в политиката, които според тях заплашват да я направят по-малко сигурна и надеждна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай