Революция от Мъск. Вдига собствен град

Те са закупили най-малко 3500 акра близо до Остин

Революция от Мъск. Вдига собствен град | StandartNews.com

Какво може да иска милиардер, който има всичко? Може би собствен град.

Съобщава се, че хора, свързани с Илон Мъск и неговите компании, са придобили хиляди акра земя в Тексас с надеждата да създадат град, където служителите му да живеят и работят, според доклад на Wall Street Journal в четвъртък .

Те са закупили най-малко 3500 акра близо до Остин и планират град, наречен Snailbrook, очевидно препратка към талисмана на фирмата за тунели на Мъск, Boring Company.

През годините технологичните компании са предлагали множество удобства в кампуса за набиране на работници и понякога ги стимулират да работят по-дълго. Според доклада, Мъск иска служителите в неговите компании Boring Co., Tesla и SpaceX – всички от които имат големи производствени мощности близо до Остин – „да могат да живеят в нови домове с наеми под пазарните“. Плановете са Snailbrook да има не повече от 100 жилища, както и елементи на квартала като басейн и спортна зона на открито.

През 2020 г. Мъск обяви, че ще премести централата на Tesla и личната си резиденция от Калифорния в Тексас, обвинявайки разочарованието от ограниченията, свързани с коронавируса в Калифорния. Миналата година Tesla откри ново производствено съоръжение Gigafactory в Остин. SpaceX на Мъск и Boring Co. също имат съоръжения в Тексас, а според съобщенията Boring Co. е преговаряла с Остин за възможността за изграждане на тунели в града. 

Boring Co. притежава 11 парцела земя близо до река Колорадо, където през последните три години са построени мобилни домове. Компанията също така притежава редица парцели от близки имоти, включващи парцели за търговско и жилищно строителство и пасища и земеделска земя, показват публичните регистри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай