Мъск е взел заем от 1 млрд. долара за Twitter

Заемът е бил обезпечен с част от акциите му в SpaceX

Мъск е взел заем от 1 млрд. долара за Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск e взел заем от $1 милиард от SpaceX миналия октомври, същия месец, когато пое Twitter, пише The Wall Street Journal .

Заемът е бил обезпечен с част от акциите на Мъск в SpaceX и той го е върнал с лихва малко след това, през ноември.

Но сделката все още черпи значителна част от финансите на компанията, тъй като SpaceX е имал 4,7 милиарда долара в брой и ценни книжа в наличност в края на миналата година, съобщи WSJ.

Най-богатият човек в света също продаде почти 4 милиарда долара акции на Tesla през ноември. Мъск продаде около 23 милиарда долара от акциите си в компанията за електрически превозни средства миналата година, за да помогне да финансира придобиването на Twitter.

Около 13 милиарда долара от сделката на Мъск за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter също бяха финансирани от банки на Уолстрийт като Morgan Stanley и Bank of America. Тези заеми бяха обезпечени с част от акциите на Tesla на Мъск. Този дълг се изплаща от Twitter , а не от Мъск, с лихви, които са около 1,5 милиарда долара годишно.

Fidelity, която притежава дял в Twitter, редовно понижава стойността на компанията. Според оценката през май, че тя струва само една трета от това, което Мъск първоначално е платил

Според последния доклад на WSJ милиардерът е взел три заема на стойност 500 милиона долара от SpaceX между 2018 и 2020 г., преди да ги изплати в края на 2021 г.

Изданието подчертава, че Tesla е изправена пред федерално разследване за „Проект 42“, за който се смята, че включва изграждането на стъклена къща за Мъск .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай