Мобилно приложение за хобита с първа награда в АУБ

Мобилно приложение за хобита с първа награда в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Приложение за мобилни телефони помага на хората да намират съмишленици по интереси и хобита. Този бизнес проект грабна първа награда в Американския университет в Благоевград.

С нестандартна визуализация на карта и лесна локализация на събития приложението улеснява комуникацията между хората и намирането на събития от взаимен интерес.

Журито, сред които бизнес мениджърът на Ситибанк за България Стефан Фелстийн, Георги Къдрев - "скаут" за фонда LAUNCHub, президентът на АУБ д-р Майкъл Истън и представители от Джуниър Ачийвмънт определиха победителя сред 6-те отбора.

Присъстващите над 100 студенти и преподаватели също имаха възможност да гласуват за своя фаворит. Наградата на публиката отиде при екипа, представил проект за разработването на сайт, предоставящ здравословни съвети, индивидуални диети и съвкупност от упражнения на своите потребители.

Бизнес състезанието се организира в рамките на програмата по предприемачество на Американския университет в България, базирана на методиката на Startup Program на Джуниър Ачийвмънт, с подкрепата на Ситибанк България.

Преподавателят по бизнес администрация в АУБ и координатор на проекта Венета Андонова разказа: „В програмата студентите могат да черпят опит от първа ръка, което наистина променя мисленето им. Те дори вече обмислят как могат да превърнат идеите си в реален успешен бизнес".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай