Microsoft пуска новата базирана на AI версия на своята търсачка Bing

Според компанията технологиите не се развиват толкова бързо

Microsoft пуска новата базирана на AI версия на своята търсачка Bing | StandartNews.com

Близо три месеца след като компанията дебютира с ограничена предварителна версия на новия си Bing, задвижван от вирусния AI чатбот ChatGPT, Microsoft го отваря за всички потребители, стига да са влезли в търсачката чрез Edge на Microsoft браузър.

Сега Bing има повече от 100 милиона активни потребители всеки ден, което е значително увеличение през последните няколко месеца. През февруари Microsoft показа как нейната обновена търсачка може да пише резюмета на резултатите от търсенето, да разговаря с потребителите, за да отговори на допълнителни въпроси относно заявка и да пише имейли въз основа на резултатите.

На пресконференция в Ню Йорк в сряда, компанията сподели ранен поглед върху някои актуализации, включително възможността да задава въпроси със снимки, достъп до хронологията на чатовете, така че чатботът да помни връзката си с потребителите и да експортира отговори в Microsoft Word. Потребителите могат също да персонализират тона и стила на отговорите на чатбота, като избират от по-дълъг, креативен отговор до нещо, което е по-кратко и по същество.

Освен добавянето на AI функции за търсене, Microsoft заяви, че планира да въведе технологията ChatGPT в Word, Excel и Outlook, с потенциала да промени начина, по който работим. Решението да се добавят генеративни AI функции към Bing обаче може да бъде особено рисковано, като се има предвид колко много хората разчитат на търсачките за точна и надеждна информация.

Ходовете на Microsoft също идват на фона на засилен контрол върху бързия темп на напредък в технологиите за изкуствен интелект. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай