Meta планира да върне Messenger от мобилното приложение на Facebook

Компанията се конкурира с Тик Ток

Meta планира да върне Messenger от мобилното приложение на Facebook | StandartNews.com

Девет години след като Meta премахна Messenger от мобилното приложение на Facebook, е на път да ги събере отново. От компанията съобщават, че тестват възможността на хората да имат достъп до входящата си поща в Messenger в приложението Facebook. 

Когато Meta премахна Messenger от приложението през 2014 г. каза, че целта е да съсредоточи усилията си върху превръщането на Messenger във възможно най-доброто изживяване за мобилни съобщения и да избегнат объркването с Facebook. Не е ясно дали Meta има някакви планове да върне съобщенията във версията на мобилния браузър на Facebook. 

В стремежа си да стане по-конкурентоспособен с TikTok, Meta се опитва да превърне Facebook от приложение, в което потребителите са в крак с приятели и семейство, към платформа за забавление и откриване. 

Ключова причина, поради която Meta връща съобщенията обратно в приложението Facebook, е да „улесни хората да споделят това, което откриват във Facebook чрез съобщения, кога, къде и как отговаря на техните нужди, без да е необходимо да превключват към друго приложение“. TikTok позволява на потребителите да споделят видеоклипове, които са открили, с приятелите си чрез вградени директни съобщения. Така, от една страна, Мета обръща курса и се връща към по-стария начин на правене на нещата, но от друга, отново имитира конкурент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай