Meta обяви покупката на Luxexcel, компания, която отпечатва лещи за очила

Компанията работи по очилата за добавена реалност Project Nazare, както и по вече пуснатите на пазара Ray-Ban Stories и модел от второ поколение

Meta обяви покупката на Luxexcel, компания, която отпечатва лещи за очила | StandartNews.com

Meta обяви покупката на белгийско-холандската компания Luxexcel, съобщи UploadVR, позовавайки се на говорител на компанията. Основана през 2009 г., новата придобивка на гиганта е специализирана в 3D принтирането на диоптрични лещи.

"Радваме се, че екипът на Luxexcel се присъедини към Meta, задълбочавайки установеното партньорство между двете компании", заяви говорител на гиганта в областта на социалните медии. Новият актив ще помогне на компанията да засили присъствието си на пазара на добавена реалност - област, която заема повече от 50% от бюджета на основното подразделение на Meta Reality Labs.

Компанията работи по очилата за добавена реалност Project Nazare, както и по вече пуснатите на пазара Ray-Ban Stories и модел от второ поколение. Главата на Meta Марк Зукърбърг наскоро заяви, че устройството ще се появи на пазара през следващите няколко години и че Luxexcel ще допринесе за разработването му. Струва си да се отбележи, че очилата за виртуална реалност не включват оптика с диоптри - трябва да ги закупите от производители от трети страни - докато Ray-Ban Stories ги включва.

По-рано Meta обяви намерението си да придобие стартъпа за VR Within, който разработва приложението за VR фитнес Supernatural, но Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) се противопостави на сделката и Meta ще трябва да защити правото си в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай