Мерцедес харчи милиарди. Става електрически

Компанията ще премине към производство на електромобили до края на десетилетието

Мерцедес харчи милиарди. Става електрически | StandartNews.com

През следващите няколко години Mercedes-Benz ще инвестира милиарди долари в модернизиране на заводите си в Китай, Германия и Унгария като част от стратегията за преминаване към електрически превозни средства и намаляване на емисиите. Това съобщи информационна агенция Ройтерс, като се позова на специализираното издание Automobilwoche.

Мерцедес заяви, че е готов да премине към производство на електромобили до края на десетилетието, ако пазарните условия са благоприятни. "Инвестираме трицифрена сума в милиони долари [т.е. над 100 млн. долара] във всеки завод в началната фаза", заяви говорител на Mercedes-Benz. Съобщава се, че автомобилният производител ще започне модернизацията на завода си в германския град Ращат през следващите няколко месеца, като производството на първите електрически автомобили, базирани на компактната платформа MMA, ще започне през 2024 г. Броят на моделите, произвеждани в този завод, ще бъде намален от седем на четири.

Освен това Mercedes-Benz ще инвестира до един милиард долара за модернизиране на системите за боядисване в заводите си в Зинделфинген, Бремен и Ращат. В изявлението на автомобилния производител се казва, че модернизацията ще намали потреблението на електроенергия и вода. Mercedes-Benz обмисля и разширяване на завода си в САЩ в Тускалуза, като очаква да се възползва от държавни субсидии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай