McDonald's започна да приема биткойни като метод на плащане

Toва се прилага в Швейцария

McDonald's започна да приема биткойни като метод на плащане | StandartNews.com

Мултинационалната верига за бързо хранене McDonald's започна да приема биткойни ( BTC ) като метод на плащане в град Лугано с население от 63 000 души в италианоговорящия регион на Швейцария, който се превръща в гореща точка за приемане на крипто валута в Западна Европа.

В клип, публикуван от Bitcoin Magazine се показва процесът на поръчка на храна и плащане чрез мобилно приложение с криптовалута. Във видеото се вижда логото на Tether - друг цифров актив. Това не е изненадващо, тъй като по-рано тази година местните власти в Лугано обявиха намерението си да направят биткойн, Tether и LVGA законно платежно средство.

На 3 март 2022 г. градът подписа меморандум за разбирателство  с Tether Operations Limited, стартирайки така наречения „План Б“. Съгласно този план Tether е създал два фонда – първият е инвестиционен фонд от 106 милиона долара, или 100 милиона швейцарски франка, за крипто стартиращи компании, а вторият е около 3 милиона долара, или 3 милиона швейцарски франка, опит за насърчаване на приемането на крипто за магазини и фирми в целия град.

Освен че позволява на жителите на Лугано да плащат данъците си с помощта на крипто , проектът ще разшири плащанията до билети за паркиране, обществени услуги и такси за обучение на студенти. Повече от 200 магазина и предприятия в района също се очаква да приемат крипто плащания за стоки и услуги.

През септември 2021 г. Ел Салвадор стана първата страна в света , която разреши използването на биткойн като законно платежно средство. Оттогава Макдоналдс приема Биткойн във всичките си 19 обекта в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай