Мадрид се върна към електрическите скутери

Градският съвет избра три оператора за следващите три години

Мадрид се върна към електрическите скутери | StandartNews.com

Мадрид поднови оперативните лицензи за услуги за споделяне на скутери в града. Градският съвет избра три оператора за следващите три години — Dott , Lime и Tier .

Тези компании спечелиха тръжни процедури в няколко европейски града през последните години. Мадрид дори казва, че е черпил вдъхновение от 17 европейски града и по-специално Париж и Лондон. Dott, Lime и Tier също работят в Париж, но кметът реши, че парижани ще могат да гласуват дали искат да забранят споделените скутери.

За испанската столица обаче Dott, Lime и Tier имат известна яснота до 2026 г. Операторите ще могат да пуснат общо 6000 скутера — по 2000 скутера за всяка компания.

Ако има по-голямо търсене от очакваното, град Мадрид може да реши да увеличи тавана, така че компаниите да могат да пуснат повече превозни средства - ще има оценка на всеки четири месеца. По същия начин градът може да предостави разширения на лицензите след изтичането им през 2026 г.

Водачите няма да могат да паркират скутерите си, където пожелаят. Градът ще разпредели някои специфични места за паркиране на скутери в центъра на града. Благодарение на вградения GPS модул, потребителите няма да могат да прекратят пътуването си, ако не са паркирали правилно своя скутер. Компаниите за скутери също могат да изискват снимка, когато приключите пътуването си.

Извън центъра на града водачите трябва да паркират своя скутер на място за паркиране на мотопед, велосипед или скутер. Ако сте на повече от 50 метра от определено място, можете да заключите своя скутер и да прекратите пътуването си.

Според общинския съвет вече има някои подобрения по отношение на глобите за неправилно паркиране. Но нещата определено трябва да изглеждат по-добре през май. Тримата оператори обещаха, че ще премахнат неправилно паркиран скутер до един час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай