Лоши резултати за Threads

Броят на потребителите спада

Лоши резултати за Threads | StandartNews.com

Threads, съперникът на Meta в Twitter, се бори да задържи потребителите около месец след широко разпространеното си стартиранe. 

Данните от фирмите за пазарни проучвания Similarweb и Sensor Tower показват, че ежедневният брой активни потребители на Threads е намалял с 82% от стартирането към 31 юли, според Sensor Tower, като само осем милиона потребители имат достъп до приложението всеки ден. Това е най-ниското ниво от деня след пускането на приложението, когато ежедневните активни потребители достигнаха връх от приблизително 44 милиона, каза Sensor Tower.

Хората също така отварят приложението по-рядко и прекарват по-малко време там, добави Sensor Tower.

В деня на стартирането му потребителите на Threads отварят приложението средно 14 пъти и прекарват средно 19 минути, за да го превъртат, съобщава компанията. До края на месеца обаче тези цифри паднаха рязко.

Най-стръмният спад се е случил през двете седмици непосредствено след стартирането на Threads. 

Според Sensor Tower дневният брой на активните потребители на Threads все още намалява със скорост от около 1% на ден.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг казва обаче, че е „доста оптимистично настроен“ за приложението.

„Видяхме безпрецедентен растеж от портата и по-важното е, че виждаме повече хора, които се връщат всеки ден, отколкото очаквах“, каза той. „И сега сме фокусирани върху задържането и подобряването на основите. И след това ще се съсредоточим върху разрастването на общността до мащаба, който смятаме за възможен.”, добавя Зукърбърг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай