Линда Якарино поема Twitter

Мъск се надява да възстанови рекламния бизнес на компанията

Линда Якарино поема Twitter | StandartNews.com

Линда Якарино, бивш изпълнителен директор на NBCUniversal, се готви да поеме ролята на главен изпълнителен директор в Twitter, седмици след като Илон Мъск обяви, че я наема. 

Мъск обяви през май, че Якарино, бивш председател на отдела за глобална реклама и партньорства в NBCU, ще поеме поста главен изпълнителен директор на Twitter с фокус върху бизнес операциите, след като месеци наред търсешеe нов топ лидер за платформа. През декември Мъск проведе анкета в платформата, питайки потребителите дали трябва да се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter, която завърши с мнозинството потребители, които гласуваха положително .

Мъск вероятно залага на позициите на Якарино в рекламната индустрия, за да възстанови закъсалия рекламен бизнес на Twitter, който според данните претърпява спад с 59% на годишна база. 

Дори и без титлата главен изпълнителен директор, Мъск ще запази значителен контрол върху Twitter като негов собственик. Той каза, че ще наблюдава продуктите, технологиите и софтуера и системните операции и също ще премине към длъжността изпълнителен председател на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай