Levi's включва базирани на AI модели

Целта е да има повече представителство в модната индустрия

Levi's включва базирани на AI модели | StandartNews.com

Levi's си партнира с компания с базираното в Амстердам студио за дигитални модели Lalaland.ai за компютърно генерирани модели, които да „допълнят човешките“. Компанията разглежда този ход като част от „пътешествие за дигитална трансформация“ за разнообразие, справедливост, приобщаване и устойчивост. Въпреки че това звучи благородно на пръв поглед, Levi's по същество наема робот, за да генерира човешки образ, като същевременно се освобождава от тежестта да плаща на хора да представят марката. 

Дигиталната компания иска „да види повече представителство в модната индустрия“ и „да създаде приобщаваща, устойчива и разнообразна дизайнерска верига“. Тя има за цел да позволи на клиентите да видят как биха изглеждали различни модни артикули върху човек, който прилича на тях чрез „хиперреалистични“ модели „от всеки тип тяло, възраст, размер и цвят на кожата“.

От Levi's твърдят, че изкуственият интелект никога няма да замени напълно човешките модели, но това твърдение не се възпиема и се гледа на него като на първа стъпка в едно дистопично бавно движение към автоматизиране на индустрията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай