Lamborghini пуска първия си NFT

Изображенията, създадени от швейцарския художник Фабиан Офнер, ще бъдат продадени на търг през февруари

Lamborghini пуска първия си NFT | StandartNews.com

Lamborghini е поредната компания, която навлиза в света на блокчейн. Автомобилният производител съобщи за пускането на първия си NFT (non-fungible token) следващия месец. Компанията, която е в разгара на амбициозен преход към хибридни и електрически спортни автомобили, обяви, че ще продаде на търг серия от NFT, които са създадени в сътрудничество с швейцарския художник Фабиан Оефнер.

Изображението представлява Lamborghini, което се разпада на основните си компоненти, докато се рее в космоса. Дизайнът му не е толкова елементарен, колкото на много от по-популярните NFT, като серията Bored Ape, което повдига въпроси как ще бъде приет от криптообщността.

Търговете за първия от петте NFT ще се проведе на сайта на компанията с начален час 16:00 ч. централноевропейско време на 12 февруари. Всеки следващ ще започва 15 минути след предходния. Продължителността на всеки отделен търг ще бъде 75 часа и 50 минути – или точно толкова, колкото е било необходимо на Аполо 11 да напусне Земята и да навлезе в орбитата на Луната.

"Общността на NFT е доста млада и ориентирана към иновациите", заяви Стефан Винкелман, главен изпълнителен директор на Lamborghini. „Те имат сходни ценности или интереси с тези на Lamborghini като компания или на общността на Lamborghini като цяло. Така че това беше доста логична връзка."

Lamborghini обаче не планира да приема биткойн или каквато и да е криптовалута като плащане за своите автомобили, разясни Винкелман. Главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск предизвика вълнение миналата година, когато обяви, че компанията ще приема биткойн като плащане за своите превозни средства, преди да даде заден ход, позовавайки се на отрицателното въздействие върху околната среда. Lamborghini обаче няма да дава подобни обещания, каза Винкелман. "Ние сме много консервативни в това отношение и няма да променяме начина си на плащане".

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай