Кучето-робот на Xiaomi може да дава лапа и да прави салта

Новият модел CyberDog 2 ще струва 1800 щ. долара

Кучето-робот на Xiaomi може да дава лапа и да прави салта | StandartNews.com

Компанията Xiaomi представи редица нови продукти на събитие в Китай днес, сред които е и кучето-робот CyberDog 2. Моделът дойде да замени предишния CyberDog, представен от производителя през 2021 г. Новият робот е станал по-интелигентен и прилича повече на куче.

С тегло от 8,9 кг и височина от 36,7 см CyberDog 2 има външния вид на куче от породата доберман. Роботът е оборудван с патентованите от Xiaomi микрозадвижвания CyberGear, които му осигуряват висока маневреност и му позволяват да изпълнява сложни каскади като непрекъснати задни салта. Освен това той може да се изправи на собствените си лапи в случай на падане и има скорост на придвижване до 1,6 m/s.

CyberDog 2 използва набор от 19 сензора, които му осигуряват зрение, допир и слух. Благодарение на тях роботът се движи в пространството с невероятна точност. CyberDog 2 е оборудван с 1МР RGB камера, 13МР интерактивна камера с поддръжка на изкуствен интелект, четири ToF сензора, LiDAR сензор, камера за дълбочина на сцената, ултразвуков сензор, 146-градусов сензор с обектив тип "рибешко око", сензор за сила и два ултрашироколентови сензора. Освен това има четири микрофона и е съвместим с гласовия алгоритъм Xiaomi AI. Компанията се е постарала да направи робота CyberDog 2 възможно най-отворен за програмиране.

Производителят е обърнал специално внимание на изчислителната производителност на робота. Той използва основния процесор NX Processor и два спомагателни копроцесора, които заедно осигуряват производителност на ниво 21 Tops. Xiaomi е определила цена на робота CyberDog 2 от 12 999 юана (1789 USD). В Китай новостта вече е достъпна за поръчка чрез официалния уебсайт на производителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай