Клиентите на FTX се опасяват, че никога повече няма да видят парите си

Колко цифрови активи са останали в FTX и къде се намират, може само да се гадае

Клиентите на FTX се опасяват, че никога повече няма да видят парите си | StandartNews.com

Клиентите на фалиралата борса за криптовалути FTX са започнали да губят надежда, че някога ще получат парите си обратно от платформата, съобщава The Wall Street Journal. В началото на ноември компанията блокира тегленията от сметките на международното си подразделение поради финансови проблеми. Инвеститорите в дъщерното дружество FTX US се надяваха да получат парите си навреме, но много от тях не успяха да го направят.

На 10 ноември основателят на FTX Сам Банкман-Фрид написа в Twitter, че FTX US "не е пострадала финансово от тази бъркотия" и е "100% ликвидна". Един от клиентите на борсата, г-н Уей, решава да изтегли парите си и получава автоматичен имейл в отговор, който го информира, че искането му ще бъде обработено в рамките на един работен ден. На следващата сутрин FTX започва процедура по несъстоятелност и г-н Банкман-Фрид подава оставка.

В неделя, 20 ноември, на уебсайта на FTX US все още има съобщение от 10 ноември: "Тегленето е и ще остане достъпно", а г-н Уей все още чака парите си. Той обвинява за проблемите си не само криптообмена, но и известни личности, които са помогнали за популяризирането му и са обещали на новите клиенти големи ползи от инвестирането в криптовалутата.

Колко цифрови активи са останали в FTX и къде се намират, може само да се гадае, тъй като криптоборсата не е водила правилно счетоводство и не е разполагала с точен списък на банковите сметки. Новият главен изпълнителен директор на FTX, Джон Джей Рей III, заяви в съда миналата седмица, че "само малка част" от цифровите активи на FTX са били открити и са били под контрол.

Междувременно Bankman-Fried продължава да настоява, че клиентите на американското подразделение на FTX няма да имат проблеми. "Доколкото ми е известно, FTX US разполага със средства за обработване на тегленията на клиентите", написа той в петък. - Въпреки това екипът по прилагане на процедурата по несъстоятелност очевидно не желае да ги оттегли."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай