Хакнаха криптоборсата Bitmart

Отчетени са загуби за 196 милиона щ. долара

Хакнаха криптоборсата Bitmart | StandartNews.com

Криптоборсата Bitmart е била хакната през почивните дни, съобщиха оттам. В резултат са отчетени загуби за 196 милиона щ. долара.

От Bitmart заявиха, че става дума за „мащабен пробив в сигурността“. Оттам казаха, че хакерите са изтеглили около 150 милиона щ. долара активи. Въпреки това, компанията за блокчейн сигурност и анализ на данни Peckshield изчислява, че загубата е по-близо до 200 милиона щ. долара.

Peckshield изчисли още, че криптоборсата е загубила около 100 милиона щ. долара в различни криптовалути в блокчейна на Ethereum и още 96 милиона щ. долара от монети в интелигентната верига на binance.

Bitmart добави в изявление, че всички тегления са били временно преустановени до следващо нареждане. Сега е в ход задълбочен преглед на сигурността.

Компанията, която предлага комбинация от транзакции, търговия с фючърси, както и услуги за кредитиране и залагане, обикновено се нарежда като една от най-добрите централизирани криптоборси по обем, според данните на CoinGecko. Оттам съобщиха, че все още не е ясно какви възможни методи са използвали хакерите.

Миналата седмица криптозаемодателят Celsius Network призна, че е загубил средства в резултат на хакването на 120 милиона щ. долара на децентрализираната финансова платформа BadgerDAO. А през август хакер открадна токени на стойност над 600 милиона щ. долара от платформата за криптовалути Poly Network.

А тук ще намерите още новини oт технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай