Хакери са откраднали изходния код на Galaxy

Samsung призна за пробива

Хакери са откраднали изходния код на Galaxy | StandartNews.com

Хакери са откраднали вътрешни фирмени данни и изходен код за устройства Galaxy от Samsung, съобщават от южнокорейският технологичен гигант.

Новините за пробива бяха съобщени по-рано този месец, като хакерска група на име Lapsus$ пое отговорност. Групата, която наскоро хакна Nvidia , сподели екранни снимки, за които се твърди, че показват приблизително 200 GB откраднати данни, включително изходен код, използван от Samsung за криптиране и биометрични функции за отключване на хардуера на Galaxy, припомня The Verge.

В изявлението Samsung не потвърждават, но и не отричат самоличността на хакерите, нито дали те са откраднали данни, свързани с криптиране и биометрични данни. От компанията заявяват, че не са били взети никакви лични данни, принадлежащи на служители или на клиенти.

 „Имаше пробив в сигурността, свързан с определени вътрешни фирмени данни“, пишат от Samsung в свое изявление, цитирано от Bloomberg News и SamMobile. „Според нашия първоначален анализ нарушението включва изходен код, свързан с работата на устройствата Galaxy, но не включва личната информация на нашите потребители или служители. В момента не очакваме никакво въздействие върху нашия бизнес или клиенти. Приехме мерки за предотвратяване на по-нататъшни подобни инциденти и ще продължим да обслужваме нашите клиенти без прекъсване."

В случая с неотдавнашния пробив на Nvidia, хакерската група Lapsus$ се опита да изнуди компанията, заплашвайки я да пусне нови данни онлайн, освен ако Nvidia не премахне ограничителите за копаене на криптовалута от определени графични процесори и не направи драйверите за тези видео карти с отворен код. Не е ясно дали Lapsus$ е отправил някакви заплахи към Samsung, опитвайки се да изнуди за конкретни отстъпки.

Повече технологични новини може на намерите тук

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай