Сряда,

Хакери са откраднали изходния код на Galaxy

От: екип на Стандарт -
341
Хакери са откраднали изходния код на Galaxy
A
A
A

Хакери са откраднали вътрешни фирмени данни и изходен код за устройства Galaxy от Samsung, съобщават от южнокорейският технологичен гигант.

Новините за пробива бяха съобщени по-рано този месец, като хакерска група на име Lapsus$ пое отговорност. Групата, която наскоро хакна Nvidia , сподели екранни снимки, за които се твърди, че показват приблизително 200 GB откраднати данни, включително изходен код, използван от Samsung за криптиране и биометрични функции за отключване на хардуера на Galaxy, припомня The Verge.

В изявлението Samsung не потвърждават, но и не отричат самоличността на хакерите, нито дали те са откраднали данни, свързани с криптиране и биометрични данни. От компанията заявяват, че не са били взети никакви лични данни, принадлежащи на служители или на клиенти.

 „Имаше пробив в сигурността, свързан с определени вътрешни фирмени данни“, пишат от Samsung в свое изявление, цитирано от Bloomberg News и SamMobile. „Според нашия първоначален анализ нарушението включва изходен код, свързан с работата на устройствата Galaxy, но не включва личната информация на нашите потребители или служители. В момента не очакваме никакво въздействие върху нашия бизнес или клиенти. Приехме мерки за предотвратяване на по-нататъшни подобни инциденти и ще продължим да обслужваме нашите клиенти без прекъсване."

В случая с неотдавнашния пробив на Nvidia, хакерската група Lapsus$ се опита да изнуди компанията, заплашвайки я да пусне нови данни онлайн, освен ако Nvidia не премахне ограничителите за копаене на криптовалута от определени графични процесори и не направи драйверите за тези видео карти с отворен код. Не е ясно дали Lapsus$ е отправил някакви заплахи към Samsung, опитвайки се да изнуди за конкретни отстъпки.

Повече технологични новини може на намерите тук

 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията