Хакери предизвикаха огромно задръстване в Москва, използвайки приложение за повикване на превози

Те поръчаха десетки таксита до едно и също място наведнъж

Хакери предизвикаха огромно задръстване в Москва, използвайки приложение за повикване на превози | StandartNews.com

Хакери предизвикаха голямо задръстване в Москва, след като използваха руското приложение за организиране на превози Yandex Taxi, за да извикат десетки таксита на едно и също място едновременно. Атаката е извършена на 1 септември и е спряла движението към Кутузовски проспект - натоварен булевард в града.

„Сутринта на 1 септември Yandex.Taxi се натъкна на опит от нападатели да прекъснат услугата — няколко десетки шофьори получиха групови поръчки до района на Фили“, каза говорителят на Yandex Полина Пестова в изявление за The Verge . Услугата за превози, която е собственост на руския интернет гигант Yandex, добавя, че задръстването е продължило по-малко от час и че нейният „алгоритъм за откриване и предотвратяване на подобни атаки вече е подобрен, за да предотврати подобни инциденти в бъдеще. ”

Yandex все още не е потвърдил кой е извършил атаката, но хактивистката група Anonymous пое отговорност. В пост в Twitter се казва, че е работил с ИТ армията на Украйна, слабо организирана група от хактивисти, която украинският вицепремиер Михайло Федоров помогна да се формира , когато Русия за първи път нахлу в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай