КГБ, Горбачов и Tetris – появи се дебютен трейлър за филм, посветен на историята на играта

Трейлърът на "Тетрис" трае малко под три минути и показва събитията от времето на Студената война и участници в конфликта, включително агенти на КГБ, Михаил Горбачов и дългогодишния президент на Nintendo Хироши Ямаучи, на фона на свързаната с играта песен

КГБ, Горбачов и Tetris – появи се дебютен трейлър за филм, посветен на историята на играта | StandartNews.com

Американската стрийминг услуга Apple TV+ обяви датата на премиерата и показа дебютния трейлър на Tetris - биографичен филм за историята на легендарната игра, измислена и разработена през 1984 г. от съветския програмист Алексей Пажитнов.

"Тетрис" се основава на истински събития и разказва как Пажитнов и холандският дизайнер на видеоигри Хенк Роджърс се борят да получат правата върху играта. Създателят на Тетрис е изигран от Никита Ефремов, а Роджърс е представен от Тарон Егертън.

Трейлърът на "Тетрис" трае малко под три минути и показва събитията от времето на Студената война и участници в конфликта, включително агенти на КГБ, Михаил Горбачов и дългогодишния президент на Nintendo Хироши Ямаучи, на фона на свързаната с играта песен.

Режисьор на "Тетрис" е Джон Бърд, който преди това е режисирал черната комедия "Кал" и комедийната драма "Стан и Оли", а сценарият е написан от Ноа Пинк, известен с работата си по антологичната документална поредица "Гений" на National Geographic.

Премиерата на "Тетрис" ще се състои на филмовия фестивал SXSW (South by Southwest) от 10 до 19 март, а от 31 март ще бъде достъпен на Apple TV+.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай