Какво прогнозира робот за света след 100 години

Бъдещето изглежда оптимистично

Какво прогнозира робот за света след 100 години | StandartNews.com

Най-напредналият“ хуманоиден робот в света" Амека разкри какъв според нея ще бъде животът след 100 години и ще бъде ли завладян от роботи. 

За щастие, прогнозите на Амека сочат, че бъдещето изглежда светло - и светът няма да бъде превзет от роботи. „След 100 години вярвам, че човечеството ще бъде на много по-добро място“, обясни роботът. 

Амека е рожба на базираната в Корнуол стартираща компания Engineered Arts, която я описва като „най-напредналия робот в света“.

Роботът несъмнено е реалистичен и може да изпълнява различни изражения на лицето, включително намигване, свиване на устни и свиване на носа – точно като истински човек.

В последното видео, публикувано в YouTube канала на Engineered Arts , роботът е запитан за бъдещето на нашето общество. 

Роботът спира, за да „помисли“, гледайки нагоре, докато обмисля отговора си. След няколко секунди тя отговаря: „След 100 години вярвам, че човечеството ще бъде на много по-добро място.

„Ще сме направили големи крачки към устойчивост и равенство, като същевременно ще създадем нови технологии, които правят живота ни по-лесен и по-приятен. 

Когато изследователи питат Амека дали би искала да отиде на друга планета, тя отговаря: „Абсолютно. Бих искал да изследвам непознатото и да преживея един нов свят.

Новото видео идва малко след като артистичните умения на Амека бяха подложени на изпитание , тъй като тя получи задачата да нарисува „сладко изглеждаща“ котка.

Нейната рисунка е доста елементарна, но тя изглежда впечатлена от своята работа. Говорейки с изследовател, тя дръзко каза: "Ако не харесвате моето изкуство, вероятно просто не разбирате изкуството."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай