Какво да правим ако си забравим паролата или ключа

Какво да правим ако си забравим паролата или ключа | StandartNews.com

Ако сте собственик на сейф в квартал Павлово или друга точка на София и се нуждаете от помощ за негово отваряне, тъй като сте забравили кода за отварянето му или пък не помните къде сте скрили ключа, то може би е време да научите повече за тази процедура и какви са вариантите пред вас. Отварянето на сейф е сложен процес, който изисква внимание и специални умения. Попаднете ли в такава ситуация - най-добре потърсете ключарски услуги от Losskey. За тях няма "неотваряеми" сейфове, брави или други заключващи системи.

Все пак, за да добиете представа в каква ситуация сте изпаднали, то нека в следващите редове ще ви представим някои полезни съвети и инструкции, които да следвате в такъв момент.

Как да отворим сейф, ако нямаме парола или ключ

Когато става въпрос за отварянето на сейф, първият въпрос, който трябва да си зададем, е какъв вид сейф имаме. Съществуват различни видове сейфове, така че е важно да знаем точно каква система имаме пред себе си. Например има електронни сейфове, които задължително се отварят с определена комбинация от номера или парола. Не е препоръчително да се опитвате да ги отворите насила, защото това може да включи "допълнителна защита", тъй като вероятно има определен лимит от грешни опити. Вместо това, ако сте забравили комбинацията си, най-добре е да потърсите професионални ключарски услуги, които могат да ви помогнат. Също така може да се свържете с производителя на сейфа, който да ви сподели какви варианти има пред вас в такава ситуация.

Ако нямате електронен сейф, а сте заложили на "старата школа" сейфове, които се отварят с ключове, то единствения проблем, който може да имате с него е да загубите ключа или да се повреди бравата, ако не е поддържана. Това, че бравата не е "електронна" не означава, че е по-лесна за отваряне. Напротив. Може би сте чували за метода "Бертване", който се прилага в подобни ситуации за бързо отваряне на сейф. Отстрани изглежда бързо и лесно, но реално е много сложен и дори рисков процес, който, ако не бъде направен от професионалист, може да нанесе сериозни щети върху бравата и да попречи отваряне на сейфа. Тук е мястото да посочим, че този метод е незаконна практика и подлежи на строги санкции от Закона!

Ако все пак сте решени да се опитате да отворите сейфа сами, ето някои инструкции стъпка по стъпка, които може да последвате. Въпреки това, отново подчертаваме, че това е сложна задача и можете да повредите сейфа, ако не сте достатъчно опитен или не разполагате с необходимите инструменти.

1. Започнете с преглед на сейфа - вижте дали има някакви видими забележки, които да помогнат за отварянето му. Внимателно изследвайте ключалката.

2. Използвайте правилните инструменти - за отваряне на сейфа може да са ви необходими конкретни инструменти, с които честно казано няма как да се сдобиете, ако не сте легитимен ключар.

3. Разберете комбинацията - При електронните сейфове, когато е забравена паролата, се прилага метод познат като "манипулиране", но той е доста сложен и изисква професионализъм, тъй като на базата на определена логика се търси правилната комбинация от числа. Винаги може да пробвате някои от "често срещаните" комбинации, но не прекалявайте, защото както казахме някои сейфове имат допълнителна защита, която се активира при прекалено голям брой грешни опити в рамките на кратко време. Ако това не работи, отново е най-добре да потърсите помощ от професионален ключар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай