Какви новости готви “Мета”

През септември с нова иновация

Какви новости готви “Мета” | StandartNews.com

Собственикът на социалната мрежа "Фейсбук" Марк Зъкърбърг се готви да пусне набор от чатботове, работещи с изкуствен интелект (AI), които показват различни личности, пише "Файненшъл таймс".

Това начинание може да се осъществи още през септември като част от усилията на компанията да задържи потребители в платформите си ("Фейсбук", "Инстаграм", "Уотсап", но и новата, "Тредс"), според запознати с плановете събеседници.

Сред разработките е чатбот, който говори като Ейбрахам Линкълн или друг, съветващ за пътувания като сърфист. Функцията им вероятно няма да се ограничи до водене на свободен разговор, а да се дават препоръки.

Според технологичното издание The Verge пускането на чатбота може да помогне на "Мета" на два фронта - не само за взаимодействието с всички платформи, а и за показване на способностите в изкуствения интелект, които разработва компанията. Медията отбелязва, че изследователи вече са открили знаци за разработка на нова функционалност в "Инстаграм", която може да дава съвети и да отговаря на въпроси като 30 различни личности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай