Изтече официална информация за LG Nexus 5

Изтече официална информация за LG Nexus 5 | StandartNews.com

Калифорния. Новият смартфон на Google LG Nexus 5 ще бъде с почти идентичен хардуер с този на флагмана LG G2 и ще има и някои от функциите на предшественика си Nexus 4. Информацията е практически сигурна от появило се в интернет упътване за сервизно обслужване на телефона, което е публикувано от онлайн изданието Android Police.

Упътването съдържа множество снимки на компонентите на смартфона и неговия корпус, като дава насоки за ремонтирането и диагностиката на Nexus 5. В него има и подробно описание на хардуерните особености на устройството.

Nexus 5 ще използва 5-инчов дисплей с Full HD резолюция. Панелът ще е IPS и ще поддържа Slimport технология за свързване с по-големи екрани.

Процесорът му е 2.3 GHz Snapdragon 800, като ще разполага с 2GB оперативна памет. Nexus 5 ще поддържа LTE, NFC, WiFi, Bluetooth и останалата част от познатите вече технологии за всеки смартфон.

Сред новите по-интересни функции е наличността на възможност за безжично зареждане при използване на съвместими за целта аксесоари. Освен това към арсенала от сензори е добавен и такъв, който засича налягането.

Смартфонът е оборудван с 8 МР камера с оптична стабилизация на изображението. Обективът на предния панел ще е доста по-скромен, като неговият сензор ще е 1.3 МР. Батерията ще е 2300mAh и според документа ще осигурява около 530 мин. време за разговори през 3G мрежи.

Разбира се, LG и Google не коментират информацията. Очаква се Nexus 5 да бъде представен официално в близките няколко седмици, като той ще използва и новата версия на Android 4.4 KitKat.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай